Jdi na obsah Jdi na menu

Konoba Bonaca

V Chorvatsku a na ostrově Pag se setkáváme se širokou nabídkou restaurací, barů a konob. V některých můžeme ochutnat místní speciality a podpořit tak domácí obyvatele. V jiných nám uvaří také dobré jídlo, ale může to být personál, který je účelově zaměstnán na sezonu a jinak žije ve vnitrozemí. V takovém případě se vytrácí originalita a skutečná domácí atmosféra.

 

Konoba BonacaV letovisku Mandre na západním pobřeží ostrova najdete útulnou konobu Bonaca. Rodina majitele zde celoročně žije a pracuje. Mají svá políčka na kterých pěstují zeleninu. Vlastní menší rybářskou loď, se kterou vyjíždí na moře, aby své úlovky nabídli právě ve své konobě. 

 

Celá rodina se podniku věnuje, vaří a obsluhuje. Paní domácí připravuje výbornou domácí kuchyni ze surovin pocházejících převážně z ostrova a z produkce vlastní zahrádky.

 

Zvlášť výborné jsou zdejší malé rybky zvané „Girice“ s chlebem, zapíjené pivem nebo vínem. Nebo můžete ochutnat černé škeble – slávky jedlé, které se také chovají na Pagu. Na jídelním lístku se uvádějí jako „Dagnje“ a paní domácí má na omáčku k nim podávanou svůj originální recept.

 

Mezi oblíbenou pochoutku patří domácí Jadranské olihně -„Jadranske lignje“, které tady připraví také výtečně.

 

Konobu „Bonaca“ najdete přímo na pobřeží letoviska Mandre vedle pizzerie, kde prodávají kopečkovou zmrzlinu. Otevřeno mají v hlavní sezoně denně od 11:00 do 23:00 hodin. 

 

Ke stažení jako Bod zájmu (ve formátu gpx pro navigace Garmin)

 

 

Konoba Bonaca ve fotografiích

 

drobne-rybicky---girice--cerne-skeble-slavky-jedle-..-domaci-salat-s-brambory--olivovy-olej....jpg v-konobe-bonaca...jpg v-konobe-bonaca....jpg majitele-jsou-take-rybari....jpg

 

 

Konoba Bonaca na mapě

 

 


Zobrazit větší mapu